SAHADA İMALAT, yapı parçalarının fabrikada üretildiği ve montajın tamamlanması için paketler halinde şantiyeye gönderildiği en geleneksel inşaat yöntemidir. Bu yöntemle duvar, zemin ve çatı gibi bileşenler standart işlemler ve malzemeler kullanılarak bir fabrikada üretilir ve daha sonra özel araçlar veya nakliye konteynırları kullanılarak düz paketlenmiş olarak inşaat sahasına taşınır. Sahaya varıldığında, prefabrik bileşenlerin montajı ve elektro-mekanik işler, sahada maksimum inşaat işi ve işçilik gerektirir.
Kalıcı bina çözümleri olarak ön üretimli çelik binalar ve geçici bina çözümleri olarak prefabrik binalar, yerinde inşaat yöntemlerinin en yaygın kullanım alanlarıdır.
Fabrika içi üretim, bir yapının bileşenlerinin veya tüm bölümlerinin inşa edildiği ve elektro-mekanik işlerin, montaj için nihai inşaat sahasına nakledilmeden önce kontrollü bir fabrika ortamında tamamlandığı modern bir yöntemdir. Bu, çoğu inşaat faaliyetinin proje yerinde gerçekleştiği geleneksel şantiye inşaatından farklıdır.
Saha dışı inşaat yöntemleriyle duvarlar, zeminler ve çatılar gibi bileşenler fabrikada standart süreçler ve malzemeler kullanılarak üretilmekte ve fabrikada montajı yapılmaktadır. Prefabrik elemanlar daha sonra genellikle özel araçlar veya nakliye konteynırları kullanılarak inşaat sahasına taşınır. Prefabrik bileşenler sahaya yerleştirildikten sonra istenen yapıya monte edilir ve genellikle sahada minimum düzeyde inşaat işi gerektirir.
Kalıcı bina çözümleri olarak modüler binalar ve geçici bina çözümleri olarak prefabrik konteynerler, saha dışı inşaat yöntemlerinin en yaygın kullanım alanlarıdır.
Saha dışı inşaat, potansiyel faydaları nedeniyle son yıllarda giderek daha popüler hale geldi. Teknoloji ve üretim süreçleri ilerlemeye devam ettikçe, bina inşaatının geleceğinde muhtemelen daha da önemli bir rol oynayacaktır.
Intro Video